Venlonaar bestraft voor belagen van ex-vriendin

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.© iStock

De rechtbank heeft Ruud V. (44) uit Venlo een voorwaardelijke celstraf van zes maanden opgelegd voor het belagen van zijn ex-vriendin en voor bedreiging en verduistering.

Daan de Hulster

Ook moet hij een taakstraf van 240 uur uitvoeren en kreeg hij een contactverbod opgelegd.

Van brandstichting in de woning van zijn ex-vriendin werd hij vrijgesproken. Daarom valt de opgelegde straf een stuk lager uit dan de eis van zes jaar van de officier van justitie.

StalkingV.’s vriendin beëindigde de relatie na tweeënhalf jaar omdat ze verliefd was op een ander. V. bleef haar echter ongevraagd bezoeken in haar woning en op haar werk. Ook belde en sms’te hij veelvuldig. Na hem diverse keren tevergeefs gewaarschuwd te hebben, deed ze aangifte wegens stalking. Begin 2016 werd brand gesticht in haar woning in Arcen. Op dat moment was daar niemand aanwezig. Volgens de rechtbank is niet bewezen dat V. die brand heeft gesticht.

GemeenteDe verduistering vond plaats toen V. werkzaam was bij de gemeente Venlo. Daar ontvreemdde hij enveloppen en briefpapier. Dit kostte hem zijn baan.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee