Het brilletje van Frans Boermans is terecht

© John Gubbels

Het brilletje van het beeld van Frans Boermans is terecht. Volgens Venlonaar John Gubbels kwam de bril van het beeld maandagmiddag los toen een klein meisje zich vasthield aan het beeld.

Daan de Hulster

Gubbels stond maandag naar de Venlose optocht te kijken toen de bril loskwam. Het meisje stond op de sokkel van het begin deze maand onthulde beeld. Omdat het meisje en haar moeder niet uit Venlo kwamen, nam Gubbels de bril mee met de bedoeling die terug te brengen naar de juiste persoon.

BestuurslidMaar het lid van vastelaovesvereniging Jocus wist niet precies bij wie hij moest zijn om het incident te melden. Gubbels was van plan het na carnaval te doen. Hij heeft inmiddels contact opgenomen met bestuurslid Gijs Lina van de Stichting Bronzen Beelden Venlo en gaat het brilletje bij hem terugbrengen.

Voorzitter van de Stichting Bronzen Beelden Venlo Geer van der Veer was dinsdagmiddag nog niet op de hoogte van het feit dat het brilletje terecht is.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee