Boerenbruiloft Venray op rode klompen

© Lé Giesen

Trouwen voor de nep. Uiteraard hoort dat ook in Venray bij de boerenbruiloft op carnavalsdinsdag. Voor heel even beloofden Charon Smits en Davey Janssen elkaar... ja, wát, eigenlijk?

Angela Janssens

"Het is alsof er dit jaar tijdens de boerenbruiloft in Rooj een stel kampers met elkaar in de onecht worden verbonden. Charon en Davey. Dat zijn toch geen namen voor een boer en een boerin." Echt subtiel gaat het er op de boerenbruiloft van De Piëlhaas in Venray niet aan toe, zo blijkt uit de korte toespraak van prins Roel II.Rode draadEn dat hoeft kennelijk ook niet, want de hele tent barst in lachen uit. Ach, lekker een dagje de boer en boerin uithangen, dat is tenslotte de rode draad van alle activiteiten op de dinsdag van carnaval. Die andere rode draad van deze feestelijke middag in de tent op het Venrayse Henseniusplein heeft het boerengezelschap van 2018 aan de voeten.

Klompen"We dragen rooj klompen", vertelt boerenbruidengom Davey Janssen vlak voordat hij voor de nep in het huwelijksbootje stapt. "Normaal gesproken zijn de klompen zwart, maar wij wilden wat meer kleur in het geheel brengen. En dan is rooj in Venray heel vanzelfsprekend."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee