Knaûwel: lol en chaos in een Weerter café

© Jeroen Kuit

In café De Harmonie is deze dinsdag de tweede editie gehouden van de Slaâg um de Knaûwel. Zeven acts vol flauwekul, chaotisch afgewisseld door blazende hermeniekes.

Pieternel Kellenaers

Het is nog niet bomvol in café De Harmonie als Geine Pôngel de aftrap mag doen van de Slaâg um de Knaûwel.De damesgroep was zondag nog als haremdames verkleed in de optocht, nu betreden vier konijnen het podium. Vanuit een grote pot gooien ze met wortels en prei. Het geluid van een pruttelende kookpot slaagt wat minder door de lange tanden maar het is duidelijk: kniên in ’t zoôr.

DroogVorig seizoen week de Slaâg um de Knaûwel voor het eerst uit naar café De Harmonie vanwege het afscheid van vorst Jan Stroek op de Markt. De organisatie ging daarmee over van de Rogstaekers naar de Vêtnel en de Vètkej.Daarvóór heeft de ‘Knaûwel’ een tijdlang op een podium bij café de Gotcha plaatsgevonden, en twee jaar geleden in de stromende regen bij café ’t Swaentje buiten. Sowieso droog dus dit jaar in De Harmonie.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee