Omwonenden vliegveld Beek slepen Staat voor de rechter

Print

Afbeelding: De Limburger

Maastricht-Airport - Omwonenden en milieuorganisaties van Maastricht Aachen Airport zijn woensdagochtend naar Den Haag gereisd om voor de rechter de Staat te dwingen een einde te maken aan het gebruik van de verlengde start- en landingsbaan van het vliegveld.

De bezwaarmakers, verenigd in de stichting Geen Uitbreiding Vliegveld Beek, vinden dat minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat, afgelopen december geen gedoogbesluit had mogen afgeven. Door die gedoogsituatie mag de volle lengte van de start- en landingsbaan gebruikt worden waardoor grotere, en zwaardere vliegtuigen MAA kunnen aandoen.

Procedures
Volgens de minister blijft de geluidsoverlast voor de omwonenden binnen de regels van de geldende vergunning. De stichting stelt echter dat de vaste procedure doorlopen moet worden, compleet met een milieueffectrapportage, een besluit en een bezwaarprocedure. Ze vindt dat de minister de bezorgde inwoners van Zuid-Limburg minacht en zaken als veiligheidsrisico’s, gezondheid en schades naar de prullenmand verwijst. 

Op 23 februari doet de rechter uitspraak in deze zaak.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →