LK levende standbeelden van Maastricht naar Thorn

Print
LK levende standbeelden van Maastricht naar Thorn

Het festival verhuist na vier edities van Maastricht naar Thorn. Afbeelding: De Limburger/Loraine Bodewes

Thorn - Het Limburgs Kampioenschap ‘Living Statues’ is dit jaar in Thorn. Het stokje wordt overgenomen van organisatie van ‘Maastricht en Pause’ die eerder het LK organiseerde.

De Maastrichtse organisatie zegt dat het ‘niet meer haalbaar’ is om een vijfde editie te organiseren in de hoofdstad. "Er is te weinig ondersteuning voor het festival, onder andere vanuit de gemeente. Vorig jaar hadden we overigens het besluit al genomen om geen festival meer te houden", reageert organisator Else Vondenhoff, die niet uitsluit ooit nog eens met het festival terug te keren naar Maastricht.

Verheugd
In het witte stadje is de organisatie van het jaarlijkse festival ToonBeeld Thorn verheugd met de komst van het Limburgs Kampioenschap. "Dit jaar bestaan we tien jaar. Het is een mooie toevoeging tijdens het jubileum", aldus organisator Har Bokken.

Jury
Aan het Thornse festival zelf verandert overigens niet veel, behalve dat een professionele jury de standbeelden gaat beoordelen. Bokken: "Tot nu toe hadden we alleen een publieksprijs, die blijft bestaan. Er wordt een juryprijs aan toegevoegd. Daarbij hopen we nog meer mensen te verwelkomen."

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →