Verzorgingstehuis 'diep geraakt' door moordverdenking huisarts

Print
Verzorgingstehuis 'diep geraakt' door moordverdenking huisarts

Afbeelding: iStock

Verzorgingstehuis Martha Flora in Maastricht is geschokt door de berichtgeving over de Maastrichtse huisarts die wordt verdacht van moord op zijn bejaarde schoonmoeder.

In een reactie laat de instelling weten 'diep geraakt en verdrietig' te zijn door de ontstane situatie.

Verdacht van moord
Een 76-jarige bewoonster van het verpleeghuis in het Maastrichtse stadscentrum overleed in 2016 nadat haar hoge doses medicijnen waren toegediend. De Limburger meldde woensdag dat haar schoonzoon, huisarts G.W., door het Openbaar Ministerie wordt verdacht van moord. De medicijnen zouden de dood van de vrouw hebben veroorzaakt of tenminste bespoedigd, denkt justitie. De middelen werden toegediend door verplegend personeel, in opdracht van de arts. 

Saillant detail is dat er nog een rekening open staat voor het verblijf van de bejaarde vrouw, ter hoogte van 53.000 euro. 

Van geen kwaad bewust
Huisarts G.W. heeft via zijn advocaat laten weten zich van geen kwaad bewust te zijn. Hij doet verder 'in verband met zijn beroepsgeheim' geen mededelingen. Ook het Openbaar Ministerie en de zorginstelling willen of kunnen geen verder commentaar leveren op de zaak. 

Lees ook: Vier ampullen in een envelop: een reconstructie

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →