Video: Reisje door de voedselketen met Kids University for Cooking

Print
Video: Reisje door de voedselketen met Kids University for Cooking

Afbeelding: Suzanne_Bisschops

Kinderen eten bij lange na niet genoeg groenten en fruit. Onder het motto ‘jong geleerd, is oud gedaan’ probeert Kokkerelli Kids University for Cooking schoolkinderen spelenderwijs te stimuleren om gezonder te eten.

Hoe dat gaat, vertelt directeur educatie Suzanne Bisschops van Kids University for Cooking in de eerste uitzending van WijLimburg TV. In het programma 1 op 1 vraagt Maurice van der Linden haar onder meer naar het belang van de vestiging van Kokkerelli in Villa Flora, middenin het hart van de Brightlands Campus Greenport Venlo.

Bisschops (43) benadrukt dat het stimuleren van een gezond voedingspatroon via kinderen alleen mogelijk is als universiteiten, scholen, bedrijfsleven en overheid de handen ineenslaan en zo van één plus één drie weten te maken.

Het culinaire experimenteren met verse producten door scholieren kan ook een verdienmodel opleveren, zo blijkt. In april komt de eerste Kokkerelli-lijn in de supermarkt te liggen. Bisschops vertelt er uitvoerig over en geeft de kijker en passant nog een gezondheidstip.

Meer 1op1 afleveringen zijn te bekijken op www.wijlimburg.nl (Knop TV)

Lees meer op de website van Brightlands