Sanne Thijssen geschorst: ketamine gevonden bij paard

Print
Sanne Thijssen geschorst: ketamine gevonden bij paard

Amazone Sanne Thijssen. Afbeelding: De Limburger/Rob Oostwegel

De Sevenumse amazone Sanne Thijssen is voor een half jaar geschorst door de Fédération Equestre Internationale (FEI) omdat er in het bloed van haar paard Sara Galotière ketamine is aangetroffen.

Dat gebeurde vlak voordat haar paard in Liverpool tijdens een springwedstrijd ten val kwam en werd geëuthanaseerd.

Woest
Haar vader, de eveneens bekende ruiter Leon Thijssen, is woest over de schorsing. Volgens hem moet de ketamine toegediend zijn door de veearts die het dier uit haar lijden heeft verlost. “Ketamine is ook geen doping, maar medicatie. Het is een narcosemiddel.” De veearts ontkent echter het middel toe te hebben gediend.

Desondanks legt Thijssen zich volgens haar vader niet neer bij de schorsing. “Ik heb al zes veeartsen van over de hele wereld gesproken. Die lachen hierom. Maar mensen denken toch dat waar rook is, ook vuur is. Dus de schade is al geleden.”

Schade
Het eerste doel is nu om de schorsing van tafel te krijgen, maar daarna is de FEI aan de beurt laat Thijssen weten. “Dit krijgen ze op hun bord. Simpelweg sorry zeggen, is niet genoeg. Daarvoor is de schade al te groot.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →