Fortuna Sittard zet trainer Sunday Oliseh op non-actief

Print

Sunday Oliseh (rechts) met assistent Gino Facenna. Afbeelding: Ermindo Armino

Trainer Sunday Oliseh is woensdagmiddag door Fortuna Sittard op non-actief gezet.

Volgens een bericht op de website van de club is 'herhaaldelijk verwijtbaar handelen gedurende een langere periode tegenover meerdere personen binnen de organisatie' de aanleiding voor het besluit. De recente slechte sportieve resultaten zouden niet meespelen. "Door zijn ontoelaatbare handelen heeft de oefenmeester de samenwerking met vele mensen binnen de organisatie onmogelijk gemaakt. Van spelers tot medewerkers."

Spelersraad
Dinsdag was er een bijeenkomst, waarbij Oliseh en zijn assistenten Gino Facenna en Alexander Voigt verstek lieten gaan. Zij hebben volgens meerdere bronnen binnen de club die middag hun werkplek opgeruimd. Facenna en Voigt blijven gewoon in functie en de club zoekt een tijdelijke vervanger voor Oliseh. Woensdagmiddag kwam de spelersraad bijeen, even later maakte de club het besluit om Oliseh op non-actief te zetten bekend.

Foto: de spelersraad van Fortuna.

Onder vuur
Oliseh lag al enige tijd onder vuur door vier nederlagen op rij en een aantal onhandige uitspraken. Zo zei hij onder meer over slechts twaalf spelers te beschikken die mee kunnen in de top van de eerste divisie. Daarmee schoffeerde de trainer de reserves. De Nigeriaanse coach lag bovendien overhoop met clubeigenaar Isitan Gün, die met verschillende berichten op Twitter zijn onvrede uitte over de handelswijze van Oliseh. 

Spirit
De laatste wedstrijden kreeg Oliseh zijn ploeg niet meer aan het draaien. Vier duels gingen vrij kansloos verloren en de spirit ontbrak, ook bij de oefenmeester, die tegen FC Emmen na interne en externe kritiek opzichtig weigerde te coachen. In de wedstrijden daarna vielen vooral veel wijzigingen in de basiself en vreemde wissels op.