Wandeltocht langs veertien kruiswegstaties in Horst

Print
Wandeltocht langs veertien kruiswegstaties in Horst

Afbeelding: iStock

Horst - Een wandeltocht van 21 kilometer langs veertien kruiswegstaties in Horst, Melderslo, Meterik, America en Hegelsom. Op vrijdag 23 maart wordt deze extreme kruiswegstatie voor het eerst georganiseerd.

Het moet een wandeling worden voor mensen die verder willen met hun geloof.

Nadenken
Grote groepen met gezellig keuvelende wandelaars zijn niet de doelgroep van deze tocht die om 19.00 uur in de avond vanaf de Sint Lambertuskerk in Horst van start gaat. De organisatie heeft bewust voor een avondwandeling gekozen, omdat de mensen overdag alleen maar afgeleid worden. Nu ze in het donker lopen, kunnen ze beter nadenken.

Lijdensweg
In totaal komen de wandelaars onderweg veertien stopplaatsen tegen. Dat zijn allemaal wegkruisen, kapellen of kerken. Hier worden geen staties uitgebeeld die te maken hebben met de lijdensweg van Jezus. Wel worden er overal verhalen voorgelezen die de mensen aan het denken moeten zetten.

Wie mee wil wandelen, kan zich aanmelden via: www.rkhorst.nl  

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →