Oliseh haalt uit: 'Fortuna vroeg me de wet te overtreden'

Print
Oliseh haalt uit: 'Fortuna vroeg me de wet te overtreden'

Afbeelding: De Limburger/Ermindo Armino

Voormalig Fortuna-trainer Sunday Oliseh zegt dat hij op straat is gezet omdat hij 'weigerde deel te nemen aan illegale activiteiten'.

De Nigeriaanse trainer werd woensdagmiddag door Fortuna op non-actief gezet omdat hij 'verwijtbaar' zou hebben gehandeld tegen meerdere mensen binnen de club. 

Wet overtreden
De coach haalt nu op Twitter uit naar zijn voormalige werkgever. "Omdat ik geweigerd heb deel te nemen aan illegale activiteiten en de wet te overtreden ben ik op non-actief gesteld door de buitenlandse eigenaren van Fortuna", schrijft Oliseh. Wat hij precies bedoelt met die 'illegale activiteiten' blijft onduidelijk. 

Fortuna Sittard bestempelt de uitspraken van Oliseh in een eerste reactie tegenover De Limburger als 'complete onzin'.

Afkeuring
Dat Oliseh en de Turkse Fortuna-eigenaar Isitan Gün het niet goed met elkaar konden vinden, is bepaald geen geheim. Laatstgenoemde liet op sociale media meermaals in cryptische bewoordingen zijn afkeuring blijken over het handelen van de trainer. 

Intimideerde
Met de opmerking van Oliseh is het moddergooien tussen beide partijen begonnen. Jiry Funke, de commercieel manager van Fortuna, reageert eveneens op Twitter op de aantijgingen van de ex-trainer: "De enige die illegale activiteiten heeft begaan is Sunday Oliseh. Hij intimideerde en bedreigde spelers en medewerkers en maakte ze belachelijk." Na korte tijd werd de tweet weer verwijderd.