Carnavalist sterft in het harnas

Print

René Zeelen, zijn vrouw Margot, Leon Horbach en Miriam Vleugels (v.l.n.r.) bij de eerste stop op zijn laatste avond in café A Jenne Sjlaagboom Afbeelding: Rai Mahr

Kerkrade - ‘Als ik moet sterven, dan liefst met carnaval in Kerkrade’. Die wens van René Zeelen kwam uit.

Zondagnacht overleed hij in zijn slaap, na twee dagen volop gevierd te hebben. Hoe bizar ook, maar dat is voor zijn naasten een grote troost.

Honderd jaar
Hij werd maar 61, maar leefde voor honderd jaar. "Hij heeft er alles uit gehaald”, zegt zijn zus Bea Zeelen. Mede daaruit kan zij troost halen bij het plotselinge overlijden van haar broer René.  

Hoewel hij al twaalf jaar in Zwolle woonde kwam de oud-prins van Eygelshoven nog elk jaar carnaval vieren in Kerkrade. Hier wilde hij ook sterven. Liefst tijdens de dolle dagen, zo liet hij meermaals weten.

Hartaanval
Dat dit zijn laatste carnaval was voelt onwerkelijk, maar is op een bepaalde manier ook mooi, zegt Bea. Maandagmorgen werd René Zeelen na een lange avond stappen niet meer wakker. Hij overleed aan een hartaanval. Ook na dat trieste bericht gingen zijn vrienden carnaval vieren. Omdat hij dat zo gewild zou hebben.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen