Carnavalist sterft in het harnas

Print

René Zeelen, zijn vrouw Margot, Leon Horbach en Miriam Vleugels (v.l.n.r.) bij de eerste stop op zijn laatste avond in café A Jenne Sjlaagboom Afbeelding: Rai Mahr

Kerkrade - ‘Als ik moet sterven, dan liefst met carnaval in Kerkrade’. Die wens van René Zeelen kwam uit.

Zondagnacht overleed hij in zijn slaap, na twee dagen volop gevierd te hebben. Hoe bizar ook, maar dat is voor zijn naasten een grote troost.

Honderd jaar
Hij werd maar 61, maar leefde voor honderd jaar. "Hij heeft er alles uit gehaald”, zegt zijn zus Bea Zeelen. Mede daaruit kan zij troost halen bij het plotselinge overlijden van haar broer René.  

Hoewel hij al twaalf jaar in Zwolle woonde kwam de oud-prins van Eygelshoven nog elk jaar carnaval vieren in Kerkrade. Hier wilde hij ook sterven. Liefst tijdens de dolle dagen, zo liet hij meermaals weten.

Hartaanval
Dat dit zijn laatste carnaval was voelt onwerkelijk, maar is op een bepaalde manier ook mooi, zegt Bea. Maandagmorgen werd René Zeelen na een lange avond stappen niet meer wakker. Hij overleed aan een hartaanval. Ook na dat trieste bericht gingen zijn vrienden carnaval vieren. Omdat hij dat zo gewild zou hebben.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje