Piloot laagvliegende helikopter achterhaald

Print
Piloot laagvliegende helikopter achterhaald

Afbeelding: iStock

De Dienst Luchtvaart van de politie heeft achterhaald wie zaterdag met een helikopter boven het publiek van de Sjtasiefestasie in Roermond vloog.

Om privacyredenen wordt niet bekendgemaakt wie met het toestel vloog. "Hij was vanaf het Helicentre in Lelystad vertrokken. Niet met Roermond als doel, maar hij vloog er wel overheen", vertelt een woordvoerder van de politie.

Te laag
Hoewel mensen op het Stationsplein meldden dat de heli veel te laag vloog, moet nader onderzoek uitwijzen of dat klopt. De vraag is of daar ooit duidelijkheid over komt.

Duizend voet
"Boven dichtbebouwd gebied moet je minimaal duizend voet, zo’n driehonderd meter, boven de grond vliegen. Nu zeggen getuigen dat de heli een stuk lager vloog. Maar het zal moeilijk zijn om dat ook objectief vast te kunnen stellen. Daar zal enige tijd overheen gaan en pas daarna wordt besloten of de kwestie nog een vervolg krijgt voor de piloot", zegt de woordvoerder.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →