Drie man verdacht van stelen containers kippenmest

Print
Drie man verdacht van stelen containers kippenmest

Het bedrijf in Ysselsteyn waar de containers met mest werden gestolen. Afbeelding: Facebook/Walkro

Ysselsteyn - Drie mannen uit Grubbenvorst, Horst en Baarlo worden verdacht van de diefstal van vier containers met kippenmest, vorige week bij een kippenboer in Ysselsteyn.

Volgens een politiewoordvoerder was het de drie (39, 40 en 33 jaar) te doen om de vier containers. Zij wilden die in het buitenland verkopen. De kippenmest werd gedumpt.

Verhoord
De Grubbenvorstenaar werd vorige week aangehouden en na een dag weer vrijgelaten. De twee andere verdachten meldden zich zelf bij de politie. Ze werden verhoord maar niet aangehouden. De politie maakt nu proces-verbaal op. Het is aan de officier van justitie om te beslissen hoe de zaak wordt afgedaan.

Opzien
De diefstal van de vier containers van twintig ton vorige week zondagnacht aan de Kempkensberg in Ysselsteyn, baarde binnen en buiten de agrarische wereld veel opzien. Kippenmest is niets waard, de boer moet zelfs voor afvoer van de mest betalen. Kippenmest wordt verwerkt tot grondstof voor de teelt van champignons.

Beloning
De afnemer van de mest en eigenaar van de containers, het bedrijf Walkro, begrijpt het evenmin. Volgens een woordvoerder brengen de containers in verhouding tot de aanschafprijs weinig op. Walkro loofde wel meteen een beloning uit voor de gouden tip. Uiteindelijk werden de containers teruggevonden: twee op een bospad in America en twee bij een mestverwerker in Grubbenvorst.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →