Ook notaris verdachte in moordzaak huisarts

Print
Ook notaris verdachte in moordzaak huisarts

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

In het strafrechtelijk onderzoek naar de Maastrichtse huisarts G. W., die verdacht wordt van moord op zijn schoonmoeder, heeft justitie ook een notaris als verdachte aangemerkt.

Hij is verhoord over door hem opgestelde en door de schoonmoeder ondertekende aktes. Die schoonmoeder, de Duitse Ingrid, overleed op 29 juli 2016 op 76-jarige leeftijd in privé-verpleeghuis Martha Flora in Maastricht. Justitie verdenkt haar huisarts W. ervan de vrouw te hebben vermoord door het toedienen van medicijnen, zo berichtte De Limburger woensdag

Testament
De Zuid-Limburgse notaris J. V. is verleden week verhoord over ‘vermeende tekortkomingen’ in de aktes, zo bevestigt zijn advocaat Eugène Rosier. Eerder heeft justitie het kantoor van de notaris al doorzocht. In de notariële papieren, onder meer een testament, werd officieel verklaard dat de 76-jarige de Nederlandse taal begreep. Een notaris is verplicht na te gaan of een cliënt de documenten die hij ondertekent ook begrijpt.

Personeel van Martha Flora heeft tegenover de recherche echter verklaard dat de Duitse vrouw, die lang in Frankrijk had gewoond, alleen Duits en Frans sprak.

Lees ook: Huisartsen en de dood: balanceren aan het sterfbed

Advocaat Rosier stelt dat de notaris geen verdere mededelingen mag doen over de inhoud van de onderzochte documenten. "Dat zou strijdig zijn met zijn geheimhoudingsplicht."

Ondertekenen
Rosier bevestigt wel dat de overleden Duitse de ‘comparante’ was, degene die in persoon bij een notaris verschijnt om te ondertekenen.

"De verdenking draait uitsluitend om onjuistheden bij het tot stand komen van de aktes", benadrukt de raadsman. "Voor zover cliënt weet, is hij geen medeverdachte ten aanzien van de veronderstelde moord. Het enige verband met die zaak is dat rond de vrouw in kwestie tweeënhalf jaar later blijkt dat ze mogelijk niet op natuurlijke wijze is overleden." 

Verhoor
De notaris zit ook niet vast maar heeft na verhoor het politiebureau weer verlaten. Het Openbaar Ministerie wilde woensdag geen commentaar geven. In particulier verpleeghuis Martha Flora vond woensdagavond een informatiebijeenkomst plaats voor familie van (oud-)bewoners.

Lees ook: Vier ampullen in een envelop: een reconstructie

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen