Wandelaars zien loslopende honden ree verscheuren

Print
Wandelaars zien loslopende honden ree verscheuren

Afbeelding: iStock

Twee loslopende honden hebben woensdagmiddag op de Brunssummerheide een ree opgejaagd en na een korte achtervolging doodgebeten.

Dat gebeurde voor het oog van diverse wandelaars. De buik van het dier was vrijwel volledig opengescheurd.

Woordvoerster José Hermens van Natuurmonumenten, eigenaar en beheerder van het natuurgebied, heeft het incident woensdagavond bevestigd. Volgens ooggetuigen zou het gaan om twee zwarte herdershonden of honden die daar sterk op lijken. Nadat ze de ree hadden doodgebeten, renden de honden weg in de richting van Heksenberg.

Geen baas
Hun baas was nergens te bekennen. Natuurmonumenten doet een dringend beroep op getuigen om zich te melden. "Zodat we in contact kunnen komen met de eigenaar van beide honden", zegt Hermens. De politie kon woensdagavond nog geen nadere informatie verstrekken.

Problemen
Ondanks het verscherpte toezicht op de Brunssummerheide zorgen loslopende honden nog steeds en met regelmaat voor problemen. "Dit soort ernstige incidenten gebeurt  te vaak. We doen er alles aan om hondenbezitters op hun verantwoordelijkheid te wijzen, maar kennelijk is dat nog steeds onvoldoende. Na elk voorval klinkt meteen de roep om nóg meer toezicht, begrijpelijk. Maar de Brunssummerheide is een gebied van ruim 580 hectare, we kunnen onmogelijk achter elke boom of struik een toezichthouder zetten", zegt Hermens. 

Praat mee over Heerlen

Discussieer mee en volg het laatste nieuws over Heerlen via onze speciale Facebook groep.

> Neem een kijkje