'Smurf' gaat in België met meerdere auto's aan de haal

Print
'Smurf' gaat in België met meerdere auto's aan de haal

Afbeelding: HBVL

De Belgische politie is op zoek naar een autodief die verkleed als smurf mogelijk meerdere auto's heeft gestolen in Bocholt, vlak over de grens bij Weert.

In dat plaatsje werden dinsdagochtend drie auto's gestolen die later zwaar beschadigd werden teruggevonden, schrijft Het Belang van Limburg. Op camerabeelden is te zien dat de vermoedelijke dader een smurfenpak droeg.

Bestelwagen
Het lijkt erop dat de man, die op de beelden onder invloed lijkt, eerst een jeep stal. Die auto reed hij echter niet veel verderop een weiland in. Vermoedelijk ging hij toen op zoek naar een nieuwe vervoermiddel. Dat werd een witte bestelwagen. Nadat de dader in een garage had ingebroken en de sleutels had gevonden, kon hij zijn weg vervolgen.

Muurtje
Het tweede ritje van de man duurde echter ook niet lang, zo werd dinsdagmiddag duidelijk. De auto werd zwaar beschadigd teruggevonden op de parkeerplaats van een Aldi. De brokkenpiloot bleek onder meer een muurtje omver te hebben gereden.

Hond
Maar dat was niet het einde van de bizarre tocht. Op wandelafstand van de Aldi werd namelijk nog een auto gestolen. Ook hier drong de dader eerst het huis binnen om de sleutels te pakken. Een grote hond kon hem blijkbaar niet van de wijs brengen. Deze Ford Mondeo werd zwaar beschadigd teruggevonden in het naburige Bree. 

Volgens de politie is is er voorlopig geen link tussen de verschillende zaken gevonden, maar een verband wordt niet uitgesloten, zo schrijft de krant.

 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje