Actiegroep de barricaden op voor schaats- en wielerbaan

© Ermindo Armino

Actiegroep Ons Glanerbrook gaat opnieuw de barricaden op. De bedoeling is politieke partij- en nog voor de raadsverkiezingen kleur te laten bekennen over het behouden van de schaats- en wielerbaan in Geleen.

Erwin Schmidt

Het is een vervolg op de vorig jaar gehouden acties voor behoud van zwembad Glanerbrook in Geleen.

Toen de beslissing over de toekomst van de drie zwembaden in fusiegemeente Sittard-Geleen door de politiek over de verkiezingen getild dreigde te worden, startte Ons Glanerbrook in het najaar een actie om duidelijkheid te krijgen.

Centraal zwembadDe gemeenteraad nam daarop in november het besluit in principe te kiezen voor één centraal nieuw zwembad en een nabijgelegen ijshockeyhal voor de fusiegemeente in 2025 op de locatie Glanerbrook in Geleen. Kosten: 34 miljoen euro.

Ons Glanerbrook was (in tegenstelling tot veel inwoners van Sittard en Buchten, waar de andere twee zwembaden liggen) ‘blij met dit besluit’. Maar onduidelijk bleef wel wat dat betekent voor overige sportvoorzieningen in Geleen, zoals de huidige openluchtschaats- en wielerbaan.

Kleinere schaatsbaanDat is voor Ons Glanerbrook reden om in de aanloop naar de raadsverkiezingen de vervolgactie ‘Passie voor de piste’ te starten. Michel van Dijke van de actiegroep zegt dat de missie is om "de komende vijf weken kiezers duidelijk te maken welke politieke partij echt voor behoud van de schaats- en wielerbaan zijn."

B en W hebben aangegeven dat er alleen een nieuwe, kleinere schaatsbaan (333 in plaats van de huidige 400 meter) komt als andere partijen dan de gemeente meebetalen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee