Stationsgebouw Roermond op de schop

Over een uitgebreide verbouwing van het station worden nog gesprekken gevoerd.

Over een uitgebreide verbouwing van het station worden nog gesprekken gevoerd. © Jeroen Kuit

De entree van het station in Roermond krijgt een facelift. In het voorjaar wordt begonnen met de stationshal, over een uitgebreidere verbouwing lopen nog gesprekken.

Remco Koumans

Het stationsgebouw in Roermond zal binnenkort door de NS onder handen worden genomen. De bedoeling is dat nog dit jaar de trap en het bordes aan de voorzijde van het station worden opgeknapt. Als eerste is echter de stationshal zelf aan de beurt. Daar zullen in het voorjaar de vloer en het plafond worden gerenoveerd.

Meubilair"Ook het meubilair en de verlichting worden daarbij meegenomen”, zo laat een woordvoerster van de Nederlandse Spoorwegen weten. "Daarnaast is ProRail aan het bekijken hoe ze de perrons gaan aanpassen. Dan gaat het bijvoorbeeld over het al dan niet verplaatsen van zitbankjes, locaties van prullenbakken en waar de reizigersinformatie komt te hangen. Dat zal op z’n vroegst volgend jaar pas gaan gebeuren.”

Over andere verbouwingsplannen worden nog gesprekken gevoerd. Zo zou de NS het liefst zien dat de bloemenkiosk een andere plek krijgt op het station.

Bloemenzaak"Op dit moment is de doorgang bij de kiosk erg smal. Vooral op drukke momenten. Een eventuele verplaatsing zou mogelijkheden bieden om de entree breder te maken, maar dat zijn zaken waarover we nog in onderhandeling zijn met de eigenaar van de bloemenzaak. Ook de locatie van de kiosk, waar reizigers eten en drinken kunnen kopen, is nog onderwerp van gesprek. Wanneer aan de locaties van beide zaken eventueel iets verandert, valt dus nog niet te zeggen. Een beslissing daarover verwachten we wel dit jaar nog te kunnen nemen.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee