Scoutingleider (32) vervolgd voor seksuele relatie met 14-jarig meisje

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.© iStock

Wegens het onderhouden van een seksuele relatie met een 14-jarig meisje moet een 32-jarige man uit Landgraaf een jaar celstraf krijgen, waarvan de helft voorwaardelijk.

Annelies Hendrikx

Dat eiste officier van justitie Valenteijn vrijdag voor de rechtbank in Maastricht.

Uit het oog verlorenDe man bekent dat hij als scoutingleider vorig jaar in de zomer enkele weken een seksuele relatie had met het scoutinglid. De twee konden het al langer goed met elkaar vinden en op zomerkamp kwam het ook tot seks. De verdachte wist wel dat hij iets deed wat niet mocht, maar was niet bij machte het te stoppen, vertelde hij de rechtbank. "Ik ben op die momenten haar leeftijd uit het oog verloren."

Verboden relatieDat het meisje er volledig mee instemde, doet niet ter zake, stelde het Openbaar Ministerie. "Hij had op de rem moeten trappen. Het was een verboden relatie." Volgens raadsman Beulen van de verdachte is zijn client geen man met pedoseksuele neigingen en is niemand erbij gebaat als hij de gevangenis indraait.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee