Scoutingleider (32) vervolgd voor seksuele relatie met 14-jarig meisje

Print
Scoutingleider (32) vervolgd voor seksuele relatie met 14-jarig meisje

Foto ter illustratie. Afbeelding: iStock

Landgraaf - Wegens het onderhouden van een seksuele relatie met een 14-jarig meisje moet een 32-jarige man uit Landgraaf een jaar celstraf krijgen, waarvan de helft voorwaardelijk.

Dat eiste officier van justitie Valenteijn vrijdag voor de rechtbank in Maastricht.

Uit het oog verloren
De man bekent dat hij als scoutingleider vorig jaar in de zomer enkele weken een seksuele relatie had met het scoutinglid. De twee konden het al langer goed met elkaar vinden en op zomerkamp kwam het ook tot seks. De verdachte wist wel dat hij iets deed wat niet mocht, maar was niet bij machte het te stoppen, vertelde hij de rechtbank. "Ik ben op die momenten haar leeftijd uit het oog verloren."

Verboden relatie
Dat het meisje er volledig mee instemde, doet niet ter zake, stelde het Openbaar Ministerie. "Hij had op de rem moeten trappen. Het was een verboden relatie." Volgens raadsman Beulen van de verdachte is zijn client geen man met pedoseksuele neigingen en is niemand erbij gebaat als hij de gevangenis indraait.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →