Puin ingestort huis Venlo deels met de hand opgeruimd

De ingestorte woning in het centrum van Venlo.

De ingestorte woning in het centrum van Venlo.© Laurens Eggen

Het opruimen van het puin van het ingestorte huis in Venlo gebeurt voor een deel met de hand, met ondersteuning van een hijskraan.

John Verstraelen

Voor deze werkwijze is gekozen omdat er onder het puin nog persoonlijke bezittingen liggen van de bewoonster, de 80-jarige mevrouw El Badoul Doudouh.Het pand aan de Bergstraat stortte op 24 januari in.

Twee dagenHet puinruimen door aannemer Van der Velden begint maandag en gaat waarschijnlijk twee dagen duren. Dat hebben de bewoners van de Bergstraat vrijdagmiddag te horen gekregen.OnderzoekHet bureau Hagemans is aanwezig bij het opruimen. Dat bureau onderzoekt in opdracht van de gemeente en de verzekeraar van de aannemer de oorzaak van het instorten van de woning. De verwachting is dat het bureau binnen drie weken de onderzoeksresultaten kan presenteren.OpruimplanAfgelopen week is een opruimplan gemaakt. Daarin staat hoe het puin veilig en efficiënt verwijderd wordt. De familie Doudouh en buurman Franz Rombouts zijn persoonlijk geïnformeerd over het opruimplan. De andere bewoners van de Bergstraat kregen er een brief over in de bus.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee