Schahin en Gustafson terug bij Roda

Roda-spits Schahin (R) zet een sliding in.

Roda-spits Schahin (R) zet een sliding in.© ANP Pro Shots

Dani Schahin en Simon Gustafson keren terug in het elftal van Roda JC, dat zondag (12.30 uur) in eigen huis op subtopper FC Utrecht stuit.

Roel Wiche

Schahin is hersteld van een liesblessure die hem twee weken aan de kant hield. Gustafson maakt zijn rentree na een schorsing.

Avdijaj uitgeschakeldRoda mist Donis Avdijaj in de aanvalslinie. Na een diagnose is gebleken dat hij spierschade heeft in zijn bovenbeen en wellicht een maand is uitgeschakeld. Ook Daryl Werker (knie) ontbreekt tegen FC Utrecht. De terugkeer van de al langer geblesseerden Ognjen Gnjatic en Ashton Götz laat nog op zich wachten.

BeterRoda-coach Robert Molenaar is blij met de terugkeer van Schahin. "Hij is de targetman die goed de bal kan vasthouden. Dat hebben we de afgelopen wedstrijden gemist." Molenaar beseft dat met FC Utrecht een geduchte tegenstander wacht. Hij prijst met name het werk van zijn collega Erik ten Hag, die inmiddels naar Ajax vertrokken is. "Hij heeft de ploeg echt beter gemaakt. Als ik zijn assistent zou zijn, zou ik mijn oren en ogen heel goed open houden."

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee