Vrije School Maastricht wint liefde award

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.© iStock

De Bernhard Lieve Goed School in Maastricht heeft de Lange Leve de Liefde Award 2018 gewonnen. De prijs is een initiatief van Soa Aids Nederland en Rutgers.

Hennie Jeuken

Bernhard Lieve Goed krijgt de award omdat de school al jaren lang les geeft over relaties, seksualiteit, seksuele diversiteit en wensen en grenzen.

GenderDe jury is verder onder de indruk van de actieve GSA-groep (Gender & Sexuality Alliance) van zo’n twintig leerlingen die zich ervoor inzet dat iedereen, dus ook LHBT-leerlingen, zichzelf kan zijn op school.

Paarse VrijdagZij organiseren onder andere Paarse Vrijdag en houden zich bezig met het realiseren van gender neutrale toiletten op de school. "Op deze school krijgt het respectvol (leren) omgaan met verschillen in seksuele voorkeur of identiteit echt de aandacht", aldus de jury.

De prijs wordt woensdag uitgereikt op de school.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee