Limburgs handbaltalent Larissa Nusser naar Deense koploper

Larissa Nusser (archieffoto).

Larissa Nusser (archieffoto).© De Stentor/Eigen foto

Larissa Nusser vertrekt na het seizoen bij Dalfsen. De opbouwspeelster (18) uit Born heeft een contract voor vier jaar getekend bij Kobenhavn Handbold, de koploper in de Deense competitie.

DS/Herman Nijman

Nusser sluit in de zomer een periode van drie seizoenen in Dalfsen af. Bij Kobenhavn treft ze met Debbie Bont en Kelly Dulfer twee internationals. De ambitieuze Deense club wil de komende jaren een vaste waarde worden in de Champions League, Kobenhavn probeert daarvoor jonge speelsters aan te trekken met een meerjarig ontwikkelingsplan.

TrotsBestuurslid Adri van Leeuwen van de Stichting Tophandbal Dalfsen is er trots op dat Nusser een grote transfer kan maken. Hij noemt het zonder omwegen 'een droomtransfer'. "Larissa Nusser is een enorm talent en het is mooi dat Dalfsen als opleidingsclub mee heeft kunnen helpen aan haar ontwikkeling. Natuurlijk is het voor de club jammer dat Nusser nu vertrekt, maar het past ook bij onze doelstelling."

Nusser speelde eerder voor BFC en HandbaL Venlo.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee