Ziekenhuis slaat alarm om verdwenen patiënt

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.© iStock

Het Zuyderlandziekenhuis in Geleen heeft vrijdagmiddag alarm geslagen na de vermissing van een patiënt.

Redactie

Even na half vier plaatste de politie een opsporingsbericht op Burgernet, waarna een zoektocht werd gestart. De patiënt, een verwarde man van 32 jaar, werd vervolgens snel gevonden. Rond vijf uur was hij weer terug in het ziekenhuis.

Gevaar De crisisdienst van Zuyderland had eerder op de middag geadviseerd dat de patiënt moest worden opgenomen op de gesloten GGZ-afdeling. Volgens een woordvoerder omdat hij “een gevaar voor zichzelf zou kunnen gaan vormen”. Toen hem die diagnose duidelijk werd, nam de man de benen, aldus de woordvoerder.

Gesloten afdelingNadat de politie werd getipt dat hij in de buurt was gezien, werd de patiënt vervolgens teruggebracht naar het ziekenhuis. Daar is hij inmiddels toch op de gesloten afdeling opgenomen. Voorlopig voor drie dagen. Daarna moet, volgens de wet Bijzondere opnemingen in psychiatrische ziekenhuizen (Bopz), de rechter beslissen of deze opnameduur verlengd mag worden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee