Inval woonwagenkamp krijgt nog een nasleep

© Annemiek Mommers

Over een politie-inval op 14 januari 2015 op het woonwagenkamp aan de Veeweg in Schinnen, loopt nog steeds een juridische procedure. De gemeente Schinnen probeert de huur van een standplaats op te zeggen, maar dat lukt vooralsnog niet.

Jaco Meijer

De huurster van de standplaats houdt in hoger beroep vol dat een volgens de politie aangetroffen ­hennepdrogerij bedoeld was om groente, fruit en kruiden in te drogen. Vooralsnog heeft zij daar succes mee.

PolitieagentenDeze week bepaalde het gerechtshof in Den Bosch in de civiele zaak dat het politierapport een ‘zeer summier karakter’ heeft. Volgens de uitspraak heeft de gemeente Schinnen met dat rapport niet genoeg bewijs in handen om de huur van de standplaats te ontbinden. Schinnen krijgt nu de gelegenheid om op een nader te bepalen datum getuigen te laten horen. Het gaat om enkele politieagenten.

VuurwapensOp de standplaats werden volgens de politie naast een hennepdrogerij ook munitie, vuurwapens, een gestolen terreinauto, apparatuur voor het openen van auto’s en vuurwerk aangetroffen. Volgens de bewoonster is alleen één siervuurwapen met dichtgemaakte loop aangetroffen. De auto stond volgens haar in een garage die geen relatie heeft met de standplaats.

MinderjarigHet hof geeft aan dat vooral de vermeende hennepdrogerij relevant is in deze zaak. Op 27 februari wordt een planning gemaakt van het horen van getuigen. De gemeente is in een zaak ­tegen een tweede bewoner van de woonwagen niet-ontvankelijk verklaard. Hij is minderjarig.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee