Schorsing amazone Sanne Thijssen opgeheven

© Rob Oostwegel

De schorsing van een half jaar van amazone Sanne Thijssen uit Sevenum is van de baan. Dat bevestigt haar advocaat Luc Schelstraete.

Redactie

Thijssen kreeg eerder deze week een schorsing van een half jaar opgelegd vanwege de vondst van ketamine bij haar overleden merrie Sara Galotière. Dat middel staat op de dopinglijst.

Paard inslapen
Thijssen beweerde van meet af aan dat waarschijnlijk ketamine is toegediend op het moment dat ze haar paard moest laten inslapen na een val tijdens een wedstrijd in Liverpool eind vorig jaar.

Aanvankelijk had de dienstdoende veearts niet aangegeven ketamine (een verdovingsmiddel) te hebben gebruikt bij het inslapen van de merrie.

Lees ook: Sanne Thijssen geschorst: ketamine gevonden bij paard

Inmiddels heeft hij dat wel verklaard, waarna de schorsing van Thijssen is ingetrokken door de internationale bond FEI. "Ze is nu van alle blaam gezuiverd”, zegt advocaat Schelstraete, die overweegt de geleden schade te verhalen bij de FEI.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee