‘Man pleegde ontucht met zijn kinderen’

© Istock

Er wordt een psychologisch en psychiatrisch onderzoek uitgevoerd naar de van ontucht met zijn kinderen verdachte Syriër Falmas A. (40).

Daan de Hulster

Dat heeft de rechtbank in Roermond vrijdag bepaald. Justitie verdenkt de man van ontucht met en mishandeling van zijn kinderen. Ook zou de man zijn vrouw hebben geslagen en geschopt.

Nieuw verhoorDe feiten hebben volgens justitie tussen april en november vorig jaar plaatsgevonden in Beesel. Door de rechtbank werd A. vrijdag tijdens een tussentijdse zitting gevraagd waarom hij bij de politie zei dat de beschuldigingen tegen hem niet kloppen. Daarop vroeg de man om een nieuw verhoor.

Volgens hem zijn er zaken nog niet verteld en is zijn vrouw er ook schuldig aan. Zo zou zij aanwezig zijn geweest bij de aanval op zijn dochter. A. schermde met telefoongegevens en getuigen die zijn verhaal zouden kunnen ondersteunen.

Pieter Baan CentrumDe rechtbank schorste de zaak tegen A. voor onbepaalde tijd. Als het rapport over A. klaar is, kan de inhoudelijke behandeling van de strafzaak plaatsvinden. Als A. niet meewerkt aan de rapportages, wil de rechtbank dat hij in de psychiatrische observatiekliniek Pieter Baan Centrum wordt onderzocht.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee