Fortuna stopt vrije val na turbulente week

Het nieuws trainersduo Braga-Hofland van Fortuna.

Het nieuws trainersduo Braga-Hofland van Fortuna.© Ermindo Armino

© Ermindo Armino

© Ermindo Armino

© Ermindo Armino

© Ermindo Armino

© Ermndo Armino

© Ermindo Armino

thumbnail: Het nieuws trainersduo Braga-Hofland van Fortuna.
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Na een uiterst turbulente week heeft Fortuna een einde gemaakt aan een reeks pijnlijke nederlagen.

Roel Wiche

Het nieuwe trainersduo Kevin Hofland en Cladio Braga, opvolgers van de op non-actief gestelde Sunday Oliseh, zag hoe de Sittardse ploeg vrijdagavond in eigen huis met een gelijkspel (1-1) naaste achtervolger Telstar op afstand hield.

De avond begon desastreus voor Fortuna. Nadat Lisandro Semedo een dot van een kans had gemist, sloeg Mohammed El Hamdaoui in de tegenaanval razendsnel toe: 0-1. De thuisploeg had tijd nodig om die klap te verwerken en kwam maar zeer moeizaam in zijn spel.

Snelle countersPas halverwege de eerste helft zag het publiek weer een fatsoenlijke aanval: Stokkers schoot vanaf een meter of tien ruim naast. Fortuna knokte zich in de wedstrijd, maar moest opletten voor de snelle counters van Telstar, waar de sluwe Melvin Platje op zijn kans loerde. Tien minuten voor rust rook Dries Saddiki aan de gelijkmaker, maar hij schoot recht in de handen van Telstar-keeper Rody de Boer. Het niveau van de thuisploeg zakte intussen bij vlagen onder nul. Na weer balverlies stormde Platje recht op het Fortuna-doel af, maar hij schoof de bal naast.

De tweede helft begon voor Fortuna bijna even slecht als de eerste. Na balverlies van Saddiki holde weer eens een Telstar-aanvaller (Novakovic) richting doelman Aykut Özer, maar de Sittardenaren ontsnapten.

StrafschopFortuna bleef zo in de wedstrijd en deed na uur spelen dan eindelijk iets terug. Na een overtreding op Stokkers verzilverde Semedo feilloos een penalty: 1-1. De 3000 toeschouwers gingen achter de thuisploeg staan, die stukken beter begon te spelen en met veel energie op jacht ging naar de overwinning. Maar de finesse ontbrak in de aanvalslinie om alsnog een zege af te dwingen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee