MVV vernedert koploper NEC in de Geusselt

© Bas Quaedvlieg

© Bas Quaedvlieg

© Bas Quaedvlieg

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

MVV heeft uitgehaald tegen koploper NEC. In de Geusselt werd het 4-1.

Emil Visser

MVV begon de wedstrijd al overtuigend. De ploeg had een duidelijk overwicht en duwde NEC voortdurend de verdedigende stellingen in. De beste kans in de beginfase was echter voor NEC. Arnaut Groeneveld schoot voorlangs.

FraaiNa vijftien minuten scoorde Atilla Yildirim een heerlijk doelpunt. Van circa vijfentwintig meter schoot hij de bal met veel gevoel fraai achter doelman Joris Delle, nadat hij de bal zomaar in de voeten kreeg gespeeld van NEC-speler Kevin Janssen.

MVV hield het niet bij de 1-0. In de 33ste minuut verdubbelde Pieter Nys de voorsprong na een prima aanval van de thuisploeg. MVV leek zo op rozen te zitten na de eerste 45 minuten.

StrafschopIn de tweede helft kwam NEC al snel weer in de buurt van MVV. Luc Mares gaf een schouderduw en scheidsrechter Danny Makkelie zag er een strafschop in. Vanaf elf meter schoot Mohammed Rahyi onberispelijk binnen.

Die aansluiting was van korte duur. Een hoekschop van Alessandro Ciranni belandde buiten het strafschopgebied voor de voeten van Joeri Schroijen. Hij kapte een verdediger van NEC uit, stoomde op richting en doel en schoot in de korte hoek binnen: 3-1.

EindstandMVV was nog niet klaar. Jonathan Okita zette na een fraaie individuele actie de eindstand op 4-1. Met diezelfde cijfers verloor MVV eerder dit seizoen nog in Nijmegen.

Door de zege steeg MVV één plek in de stand, het staat nu dertiende.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee