VVV en Groningen in evenwicht

© Laurens Eggen

© Laurens Eggen

© Laurens Eggen

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

VVV heeft vrijdagavond de thuiswedstrijd tegen FC Groningen gelijkgespeeld. De ploeg van Maurice Steijn verspeelde snel een 1-0 voorsprong, waardoor de punten moesten worden gedeeld: 1-1.

Qasim Hakim

VVV begon flitsend aan de wedstrijd. Na een halve minuut spelen was spits Lennart Thy al dicht bij de openingstreffer. Zijn kopbal ging naast na een voorzet van Moreno Rutten. Precies een minuut later was het wel raak. Vanaf de rand van het zestienmetergebied schoot Vito van Crooij raak: 1-0.

Gelijke hoogteVVV kreeg vervolgens weer een kans via Thy, maar zijn schot werd met de voet gekeerd door FC Groningen-doelman Sergio Padt. Vervolgens zakte de ploeg van Maurice Steijn ver terug. Groningen kwam na een kwartier spelen op gelijke hoogte door een doelpunt van Ritsu Duan. Romeo Castelen was kort daarna nog wel dicht bij de 2-1, maar Groningen bleef het duel dicteren.Op de latDat was na de rust ook het geval. VVV-trainer Maurice Steijn greep na een uur in door Castelen te wisselen voor Jens Janse. Dat betekende dat Janse als rechtsback ging spelen, Moreno Rutten doorschoof naar het middenveld en Vito van Crooij op de plek van Castelen kwam te staan rechts voorin. Terwijl Groningen bleef domineren kreeg VVV een kwartier voor tijd een grote kans. Uit een corner van Clint Leemans kopte Nils Röseler de bal op de lat.Laatste woordSteijn probeerde de wedstrijd nog een wending te geven door een dikke tien minuten voor tijd Johnatan Opoku te wisselen voor Torino Hunte.De invaller had in de 84e minuut de 2-1 op zijn schoen liggen toen hij een voorzet van Van Crooij op Padt schoot. Kort daarna schoot Groningen-verdediger Yoëll van Nieff een vrije trap rakelings naast. VVV had het laatste woord. Een vrije trap van Leemans werd in de rebound naast geschoten door Röseler.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee