Nienke grijpt naast winst The Voice of Holland

Nienke van Wijnhoven© Tom Cornelissen / RTL

Het is Nienke Wijnhoven (19) uit Horst vrijdagavond niet gelukt om talentenjacht The Voice of Holland te winnen. Ze viel in de tweede stemronde af. Jim van der Zee ging er uiteindelijk met de winst vandoor.

Ruud Maas

De zangeres bracht in de finale van het populaire RTL-programma samen met zanger Waylon het nummer 'Somebody that i used to know' ten gehore en zong later de nummers 'The Power of Love', het lied waarmee ze tijdens haar auditie alle stoelen liet omdraaien, en 'Ex's and Oh's'.

Ook dit keer kreeg ze lovende kritieken van de coaches, maar het publiek wist ze er helaas niet mee te overtuigen. Ook een hart onder de riem van de bandleden van Rowwen Hèze hielp haar uiteindelijk niet.

In bar De Lange Horst in Wijnhovens woonplaats werd de uitzending vrijdagavond op groot scherm vertoond. Ook daar werd teleurgesteld gereageerd.

GelukIn De Limburger van vrijdag zei Wijnhoven trots te zijn op wat ze tot nu toe heeft bereikt. “Ik heb mezelf kunnen laten zien. Zo’n groot podium krijg ik nooit meer, wekelijks rond de 2 miljoen kijkers. Bij de meeste artiesten gaat het andersom. Mijn geluk is dat ik niet zoveel gewend ben, ik kan makkelijk terug.”

KippenvelCoach Anouk reageerde eerder na een optreden al enthousiast op het talent van Wijnhoven. “Ik kreeg echt kippenvel en een brok in mijn keel. Je hebt me echt geraakt. Eerst dacht ik nog: misschien moet ik ongesteld worden, dat ik zo emotioneel ben.” Wijnhoven zong de afgelopen tijd onder meer nummers van Céline Dion, Adele, The Rolling Stones en Ariana Grande.

In de finale nam Wijnhoven het op tegen Jim van der Zee, Demi van Wijngaarden en volkszangeres Samantha Steenwijk. Niet eerder kwam een Limburger zo ver in de televisieshow. De afgelopen reeksen wonnen achtereenvolgens Ben Saunders, Iris Kroes, Leona Philippo, Julia van der Toorn, O’G3NE, Maan de Steenwinkel en Pleun Bierbooms.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal