Supporters NEC slaags met politie bij uitvak stadion De Geusselt

Fans van NEC in het uitvak van De Geusselt.

Fans van NEC in het uitvak van De Geusselt.© Pro Shots/Paul Roling

Na afloop van de wedstrijd MVV - NEC (4-1) is vrijdagavond een groep supporters van NEC slaags geraakt met de politie. Daarbij is ook de spelersbus van de Nijmegenaren beschadigd.

De Gelderlander - Jasper van Gruijthuijsen

Volgens Wilco van Schaik, algemeen directeur van NEC, waren er bij het verlaten van het uitvak in Maastricht schermutselingen tussen een groep fans en de politie. Daarbij is ook met stenen gegooid. Volgens Van Schaik heeft de politie een supporter aangehouden.

VernielingenOok zouden er vernielingen zijn gepleegd in het uitvak. Van Schaik: "Dit hoort natuurlijk niet, maar ik kan er nu nog weinig over zeggen. We onderzoeken nog wat er precies is gebeurd."

De spelersbus van NEC raakte beschadigd door een steen. In de achterruit zat een barst. "De bus stond op het verkeerde moment op de verkeerde plek, tussen de politie en de supporters in. Het was geen bewuste actie. Dat zou heel raar zijn."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

GesprekDe spelersbus kwam tegelijk met de supportersbussen aan bij De Goffert in Nijmegen. Volgens de algemeen directeur zijn fans en spelers daar in gesprek gegaan, maar op een normale manier.

De voorzitter van de supportersvereniging Jeroen Rengers liet voorafgaand aan de wedstrijd al weten dat er 'provocerend veel' politie op de been was in Maastricht. SV NEC wil daar werk van maken.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee