‘Smurfdief’ die meerdere auto's stal, blijkt Belgische jongen van 17

De dief werd op bewakingsbeeld vastgelegd.

De dief werd op bewakingsbeeld vastgelegd.© HBVL

De man die deze week in het Belgisch-Limburgse Bocholt verkleed als smurf meerdere auto's stal, blijkt een jongen van zeventien.

Redactie/HBVL

De politie kwam hem op het spoor en vond bij een doorzoeking in zijn ouderlijk huis het bewuste smurfenpak. De tiener werd aangehouden, maar is inmiddels weer op vrije voeten.

Nachtelijke tochtDe ‘smurfdief’ baarde deze week opzien in Bocholt, een plaatsje vlak over de grens bij Weert, door in zijn opmerkelijke outfit meerdere auto's te stelen en ze even later zwaar beschadigd weer achter te laten. Zijn nachtelijke tocht voerde langs meerdere adressen. Hij werd verspillende keren vastgelegd op bewakingsbeeld.

KostenDe politie verdenkt de jongen van drie autodiefstallen en twee pogingen daartoe. Een van de auto's die gestolen werd, was van Nancy Broers. “We zijn enerzijds opgelucht dat ze de dader te pakken hebben, maar de denken ook aan de familie van die jongen”, vertelt ze aan Het Belang van Limburg. “Hij is blijkbaar minderjarig, waardoor het zijn ouders zullen zijn voor dit alles gaan opdraaien. Het belooft toch wel een kostbaar grapje te worden als je het parcours van de brokkenpiloot bekijkt.”

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee