Melissa Boekelman grijpt negende indoortitel kogelstoten

© Archief ANP

Melissa Boekelman heeft voor de negende keer in haar atletiekcarrière de Nederlandse titel indoor veroverd bij het kogelstoten.

Redactie

Een afstand van 17,34 meter was voldoende voor het goud in het Omnisport van Apeldoorn.

BijkomstigheidHet was haar negentiende titel totaal. In de buitenlucht was de 28-jarige atlete uit Sittard al tien keer de beste van Nederland. “Ik ben blij met deze titel, want indoor is niet echt mijn ding. Het is meer een leuke bijkomstigheid. Technisch liep het ook niet”, zei de kampioene. Ze richt de blik alweer op het zomerseizoen. Boekelman wil graag naar de EK in Berlijn. Vorig jaar eindigde ze als elfde op de WK in Londen.

Jorinde van Klinken won zilver in Apeldoorn met 16,43. Het brons ging naar Jessica Schilder met 16,03.

GediskwalificeerdMaarten Plaum miste op de 800 meter voor mannen de finale. De atleet van Unitas werd na zijn serie gediskwalificeerd omdat hij met zijn voet de lijn had aangeraakt. Plaum won zijn serie met overmacht en had de finale op zondag mogen lopen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee