Roemeense rovers bedreigen chauffeur en halen truck leeg

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie.© iStock

Vier mannen zijn vrijdagmorgen in Venlo opgepakt nadat ze eerder op de ochtend een vrachtwagenchauffeur hadden bedreigd en bestolen van een deel van zijn lading.

Redactie

De dieven, in Duitsland woonachtige Roemenen in de leeftijd van 25 tot 30 jaar, werden gearresteerd toen ze de gestolen lading probeerden te slijten.

GewapendDe mannen sloegen rond half drie in de nacht toe op een parkeerplaats langs de A67 in Geldrop-Mierlo. Een trucker die lag te slapen in zijn cabine werd wakker toen hij gerommel hoorde in zijn vrachtwagen. Toen de man uitstapte werd hij bedreigd door de Roemenen. Twee van, gewapend met een mes en een staaf, sommeerden hem weer in te stappen. Vervolgens stalen ze ongeveer duizend kilo aan nikkel uit de oplegger. Toen de dieven vertrokken waren, waarschuwde de chauffeur de politie.

OpgepaktLater op de ochtend probeerden de Roemenen hun gestolen waar te koop aan bij een metaalverwerkingsbedrijf in Venlo. Daar werden ze opgepakt door de politie. Na verhoor werden ze weer vrijgelaten. De gestolen partij nikkel is nog niet terecht. De vier mannen blijven verdachte.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee