Centrum van Schinveld gaat flink op de schop

Houthandel Dieteren in Schinveld.

Houthandel Dieteren in Schinveld.© De Limburger/Bas Quaedvlieg

Grote plannen in hartje Schinveld: hier moeten de komende tijd een aantal grotere panden op de schop.

Geertjan Claessens

Niet alleen houthandel Diederen, ook bouwmaterialenhandel Mewissen, de vroegere basisschool en het voormalige bankgebouw krijgen een facelift of zouden moeten verhuizen.

WoningenIn de vroegere basisschool De Schatkist komen zeven starterswoningen, wat er op de overige plekken gebeurt is nog onduidelijk. De gemeente heeft wel een principe-akkoord met Diederen en Mewissen over verhuizing naar bedrijventerrein Rode Beek.

VoerendaalHouthandel Diederen zou weg moeten uit het centrum om plaats te maken voor woningbouw. Daarvoor is opvallend genoeg Woningstichting Voerendaal in de race. De keuze voor de Voerendaalse corporatie is niet zo vreemd als hij lijkt, zegt directeur Léon Creugers. “We mogen in principe actief zijn in de hele provincie, maar beperken ons tot Zuid-Limburg. Daarbij richten we ons vooral op het bouwen van kleine aantallen, tot 25 woningen in plattelandsgebieden. Daar zijn we goed in.”

De corporatie heeft ook in enkele andere plaatsen in Zuid-Limburg bouwplannen. Om welke plaatsen het gaat kan Creugers nog niet zeggen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee