Vrouwen V&L verliezen topper, HandbaL Venlo kansloos onderuit

© iStock

De handbalvrouwen van Geonius V&L hebben zaterdagavond de topper in en tegen Dalfsen verloren.

Tom van der Wilt en Ingrid Lemmens

De Geleense formatie verloor dit seizoen voor de vijfde maal op rij met drie punten verschil van een ploeg uit de top-drie. Ditmaal werd het 31-28 voor de thuisploeg uit Overijssel. Echt zicht op de zege kreeg de nummer vier van de eredivisie nooit. Dalfsen leidde bij rust met 19-13 en hield die marge vast tot zeven minuten voor tijd. Toen kwamen de bezoeksters nog terug tot 29-26, maar verder liet de veelvoudig landskampioen het niet komen.

HandbaL Venlo vrouwenDe vrouwen van Cabooter HandbaL Venlo waren zaterdagavond kansloos tegen landskampioen VOC. In Amsterdam werd in de eredivisie met 32-20 verloren.

Bij rust was het verschil tussen beide ploegen al tien (18-8).

HandbaL Venlo mannenDe mannen van Cabooter HandbaL Venlo boekten zaterdagavond in de allerlaatste seconde een belangrijke zege in de eredivisie. In de degradatiekraker tegen ARBO Rotterdam werd onder leiding van de nieuwe trainer William Gommans met 23-22 gewonnen.

De thuisploeg pakte een 11-6 voorsprong, maar zag de Rotterdammers langszij komen (17-17) in de tweede helft. Daarna ging het gelijk op, maar in de slotseconden won Venlo de wedstrijd.

Eenvoudige zege voor BevoDe handballers van Herpertz Bevo Hc boekten zaterdagavond in de BENE-League een eenvoudige zege op hekkensluiter Quintus: 34-24. Hiermee tankte Bevo vertrouwen voor het zware slot van de competitie waarin de ploeg de Final Four nog wil halen. Met nog wedstrijden tegen Hasselt, Visé en Bocholt zal dat geen makkelijke opgave worden.Bevo Hc 2 wint derby van Lions 2De handballers van Herpertz Bevo Hc 2 hebben zondagmiddag in de eredivisie de kleine derby van OCI-Lions 2 gewonnen. In Glanerbrook in Geleen werd het 28-26 voor de gasten uit Panningen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee