'Voortdurend overleg over grensverkeer met België’

© Annemiek Mommers

Stelselmatig overleg over grensoverschrijdend verkeer. Dat belooft een in Maastricht ondertekend manifest. Vertegenwoordigers van GroenLinks in Maastricht en van Groen in Hasselt, Bilzen, Lanaken, Tongeren en Riemst hebben het ondertekend.

Redactie

Raadslid Coen van der Gugten (GroenLinks) noemde als op te pakken thema onder meer problemen met vrachtverkeer dat dwars door Maastricht van autoweg naar autoweg gaat (van A2 in Nederland naar A13 in België).

Over grensverkeer moet voortaan structureel overlegd worden. Ondertekenaars zijn onder meer Johan Danen van het Vlaams parlement en schepen Joost Venken van Hasselt.

Elektrische wagentjesDie laatste prees het stadsdistributiesysteem van Hasselt aan."De bevoorrading gebeurt door kleine elektrische wagentjes. Aan de rand van de stad nemen ze lading over uit vrachtwagens. We gaan zeer effectief te werk: er gaan geen halfvolle wagentjes op pad. Bovendien: als ze de stad weer uitrijden, nemen ze vuilnis mee. Het systeem werkt.”

Maastricht kent ook Stadsdistributie, met sinds 2015 een duurzame proef in Wyck. Maar volgens Van der Gugten "‘schiet stadsdistributie niet echt op door de politiek en het bedrijfsleven".

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee