Gaat politiemol Mark M. meteen achter de tralies?

© Archief

Gaat hij maandag meteen achter de tralies of zit er een lagere straf in voor de vermeende Weerter politiemol Mark M.?

Paul Bots

De rechter gaat het maandagmiddag vertellen als hij uitspraak doet in de zaak tegen de oud-politieman die wordt verdacht van het verkopen van geheime politiedossiers.

Vijf jaar celstrafJustitie eiste vorige maand vijf jaar celstraf en vroeg de rechter die onmiddellijk na de uitspraak in te laten gaan. Justitie is bang dat M. vlucht naar Oekraïne, het land waar zijn nieuwe vrouw woont en waar hij onlangs naartoe is verhuisd.

De advocaat van M. Jan-Hein Kuijpers noemde de eis van vijf jaar eerder al veel te hoog. Volgens hem heeft M. vooral zijn beroepsmatige nieuwsgierigheid niet goed bedwongen en daarom politiedossiers opgezocht. Dat M. die vervolgens aan criminelen verkocht is volgens Kuijpers niet bewezen.

Geheime kastDe politie vond dossiers met de inlogkenmerken van M. bij criminelen thuis. Ook in een geheime kast onder de trap van medeverdachte Mark S. uit Veldhoven werden documenten gevonden. In die kast lag ook een groot geldbedrag maar dat is volgens S.’ advocaat Marcel Heuvelmans waarschijnlijk verdiend met andere criminele activiteiten.

De rechter begint om 13.00 uur met het voorlezen van de uitspraak.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee