Dit artikel is exclusief voor abonnees van De Limburger
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Moules farcies: een evergreen onder de mosselgerechten

Bon Appetit

Zo smaakt zomer in februari... Afbeelding: De Limburger/Johan van de Beek

Deze rare winter die eigenlijk een lange herfst is mag wat mij betreft nu wel ophouden. Een van de manieren om alvast iets van zomer in de keuken te brengen is moules farcies maken. Klassiek. Oersimpel. Lekker.

Een evergreen onder de mosselgerechten. Zo kun je de moules farcies (‘gevulde’ mosselen) die we vandaag maken noemen. Er bestaan heel veel varianten in receptuur voor baked mussels, cozze arraganate (Italiaans ) of mejillónes asados (Spaans/Mexicaans) en je kunt oneindig spelen met ingrediënten zoals kruiden, kaas of groente. Dit is de Franse basisversie en, als u mij vraagt, de lekkerste. Dit kun je eten als voorgerechtje of als snoeperijtje. Het is dan handig als je assiettes ...