Sleutelkastjes-inbreker jarenlang achter de tralies

© iStock

Twee Venlonaren van 23 en 22 jaar oud moeten respectievelijk 45 en dertien maanden de cel in voor acht woninginbraken die ze pleegden in Venlo, Blerick en Tegelen.

Redactie

Volgens de rechtbank is bewezen dat de 23-jarige K. uit Venlo tussen december 2016 en maart 2017 zes keer heeft ingebroken in een woning.SleutelkastjeHij moet één slachtoffer 750 euro terugbetalen. K. wist de woning van de vrouw in Tegelen binnen te dringen door eerst een sleutelkastje te vernielen en vervolgens de ontfutselde sleutel te gebruiken. De rechtbank legde K. een onvoorwaardelijke celstraf op van 3,5 jaar. Ook moet de man een eerder opgelegde voorwaardelijke straf uitzitten omdat hij zich niet aan de daarbij horende voorwaarden hield.

De 22-jarige R. werd veroordeeld voor twee woninginbraken in Blerick die hij pleegde op 8 en 9 februari vorig jaar. Hij moet één slachtoffer 540 euro terugbetalen. Van de opgelegde veertien maanden cel zijn er vier voorwaardelijk. Daar kwamen nog eens drie maanden onvoorwaardelijk bij omdat de man nog een deel van een opgelegde straf in 2014 moet uitzitten.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee