Met mes in gezicht gesneden: 15 maanden de cel in

© iStock

Een 26-jarige man moet vijftien maanden in de gevangenis doorbrengen omdat hij op 13 augustus vorig jaar een bewoner van het asielzoekerscentrum in Overloon met een mes in het gezicht sneed.

Redactie

Het slachtoffer bleef door het geweld achter met een litteken van vijftien centimeter dat loopt van zijn lip tot aan zijn linkeroor.De rechters wezen de verdachte erop dat deze man voor de rest van zijn leven aan het voorval zal worden herinnerd, iedere keer als hij in de spiegel kijkt. De verdachte moet daarom een schadevergoeding betalen aan het slachtoffer van 5000 euro.

SpaansDe straf was lager dan de eis van het Openbaar Ministerie. Dat vroeg twee weken geleden om een celstraf van vier jaar voor een poging tot doodslag. Het bleef onduidelijk waarom de verdachte ruzie had gekregen met het slachtoffer. Beide mannen woonden in het azc. De verdachte trok al een paar dagen op met het slachtoffer, omdat deze net als hij Spaans sprak.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee