Gennep de fout in met inning oz-belasting

© iStock

De gemeente Gennep is door de Hoge Raad teruggefloten bij de heffing van ozb op vakantiebungalows. Gennep moet 170.000 euro terugbetalen.

Redactie

Over de jaren 2016 en 2017 heeft Gennep te veel aan belasting geïnd van bedrijven die recreatiewoningen verhuren. Dat geld moet terug naar de betaler; een groot deel daarvan naar Center Parcs Heijderbos.

Voor het lopende jaar zal Gennep ook minder belasting mogen opleggen. Dat scheelt voor 2018 ook zo’n 80.000 euro aan inkomsten.

Niet permanentGennep hanteerde voor bungalowparken de belasting voor zogenoemde niet-woningen. De gedachte was dat de bungalows niet permanent bewoond worden en daarom in die categorie horen. Fout, zegt de Hoge Raad nu. Recreatieparken hebben terecht geclaimd dat zij gebruik mogen maken van de vrijstellingenregeling voor ozb.Die geldt overigens niet alleen voor vakantiewoningen, maar kan ook van toepassing zijn op verpleeg- en verzorgingshuizen en ziekenhuizen. De kans is daarom aanwezig dat Gennep ook nog voor andere aanslagen geld moet terugbetalen.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee