Dure naam voor wijk met vooral sociale woningen

© Zuytwillemsvaert.nl

Wethouder Frans van Eersel gaf maandag het officiële startsein voor de verkoop van woningen in het nieuwste bouwplan van Weert. Park Zuytwillemsvaert.

Leon Janssen

Nou denk je bij zo’n naam meteen aan luxueuze topwoningen in een villawijk die zijn weerga niet kent. Zijn er in Weert wel zoveel miljonairs die zo’n woning kunnen betalen, vraag je je dan af.StadsvernieuwingNee hoor. En dat hoeft ook niet, want Park Zuytwillemsvaert is niet meer dan een stadsvernieuwingsproject met tweehonderd woningen, waarvan het merendeel in de sociale huur- en koopsector valt. 76 sociale huur en 76 sociale koop om precies te zijn.

Dat doet een beetje denken aan supermarkt Lidl die onder de slogan ‘Luxe voor iedereen’ producten verkoopt in een luxueuze verpakking. Denk je meteen dat je spekkoper bent en iets bijzonders hebt gekocht.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee