Limburgse internetapothekers laaiend over Duitse pillenban

© ANP

De grote Duitse internetapotheken die vanuit Venlo en Heerlen de Duitse markt bedienen, zijn laaiend over de toekomstige ban op het verzenden van receptmedicijnen.

Will Gerritsen

Hierdoor dreigen bij deze bedrijven met vele honderden werknemers fikse omzetverliezen. De koers van het aandeel Shop Apotheke Europe in Venlo op de aandelenbeurs in Frankfurt heeft afgelopen dagen flinke klappen opgelopen met koersdalingen tot 25 procent.

VerbodDe Duitse partijen CDU/CSU en SPD hebben in hun regeerakkoord afgesproken dat er een verbod moet komen op het versturen van geneesmiddelen die alleen op doktersvoorschrift verkrijgbaar zijn. Overigens moet de kritische achterban van de SPD nog instemmen met de nieuwe coalitie met de CDU/CSU.

GrondwetDe twee Limburgse internetapothekers die in Duitsland actief zijn, Shop Apotheke Europe en DocMorris in Heerlen, hebben in een verklaring korte metten gemaakt met de voorgenomen pillenban. Ze noemen die in strijd met de grondwet en met de Europese richtlijnen. Ze kondigen aan "alle noodzakelijke stappen te zetten" om het verbod terug te draaien.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & app. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word digitaal abonnee