Van moord verdachte huisarts gearresteerd

Print
Van moord verdachte huisarts gearresteerd

Afbeelding: Peter Schols

De Maastrichtse huisarts G.W, die wordt verdacht van moord op zijn schoonmoeder in een verpleeghuis, is dinsdagochtend gearresteerd. Omstreeks zeven uur werd hij thuis opgehaald door agenten in burger.

W. wordt ervan verdacht dat hij zijn 76-jarige Duitse schoonmoeder in juli 2016 met medicijnen om het leven heeft gebracht, zo blijkt uit onderzoek van De Limburger. De schoonmoeder woonde tot eind 2015 in Frankrijk maar kwam daarna wonen in verpleeghuis Martha Flora in Maastricht, een privékliniek voor dementerende ouderen.

Medicijnen
De verdenking tegen G.W. is dat hij de schoonmoeder in de weken voor haar dood hoge doses medicijnen toediende die haar dood veroorzaakten of versnelden. Een deel van die medicijnen was niet afkomstig uit de vaste apotheek van Martha Flora maar uit de eigen apotheek van de arts, zo heeft de recherche achterhaald.

Onderzoek
Het Openbaar Ministerie in Maastricht bevestigt dat G.W. is aangehouden. "We doen onderzoek naar het betreffende overlijden, waarbij allerlei modaliteiten worden onderzocht", zegt persofficier van justitie Fanny Hilhorst. De politie heeft de afgelopen maanden tientallen mensen verhoord, onder wie 35 personeelsleden van Martha Flora. Daarbij is gekeken naar alle varianten tussen palliatieve sedatie, euthanasie en moord.

Selectie
"Als de verdachte wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris kan pas de selectie worden gemaakt wat er op de vordering inbewaringstelling komt te staan", zegt het OM. De huisarts kan nu drie dagen en 15 uur in hechtenis blijven voordat een rechter-commissaris zich over de zaak moet buigen. Die kan beslissen om de arts veertien dagen langer vast te houden. Daarna moet een raadkamer beslissen of nog langere hechtenis is toegestaan.

Advocaat
Advocaat Richard Wagemans van de huisarts zegt ‘geen commentaar’ te hebben op de arrestatie van zijn cliënt.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen