Van moord verdachte huisarts gearresteerd

© Peter Schols

De Maastrichtse huisarts G.W, die wordt verdacht van moord op zijn schoonmoeder in een verpleeghuis, is dinsdagochtend gearresteerd. Omstreeks zeven uur werd hij thuis opgehaald door agenten in burger.

Benti Banach en Sjors van Beek

W. wordt ervan verdacht dat hij zijn 76-jarige Duitse schoonmoeder in juli 2016 met medicijnen om het leven heeft gebracht, zo blijkt uit onderzoek van De Limburger. De schoonmoeder woonde tot eind 2015 in Frankrijk maar kwam daarna wonen in verpleeghuis Martha Flora in Maastricht, een privékliniek voor dementerende ouderen.

MedicijnenDe verdenking tegen G.W. is dat hij de schoonmoeder in de weken voor haar dood hoge doses medicijnen toediende die haar dood veroorzaakten of versnelden. Een deel van die medicijnen was niet afkomstig uit de vaste apotheek van Martha Flora maar uit de eigen apotheek van de arts, zo heeft de recherche achterhaald.

OnderzoekHet Openbaar Ministerie in Maastricht bevestigt dat G.W. is aangehouden. "We doen onderzoek naar het betreffende overlijden, waarbij allerlei modaliteiten worden onderzocht", zegt persofficier van justitie Fanny Hilhorst. De politie heeft de afgelopen maanden tientallen mensen verhoord, onder wie 35 personeelsleden van Martha Flora. Daarbij is gekeken naar alle varianten tussen palliatieve sedatie, euthanasie en moord.Selectie"Als de verdachte wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris kan pas de selectie worden gemaakt wat er op de vordering inbewaringstelling komt te staan", zegt het OM. De huisarts kan nu drie dagen en 15 uur in hechtenis blijven voordat een rechter-commissaris zich over de zaak moet buigen. Die kan beslissen om de arts veertien dagen langer vast te houden. Daarna moet een raadkamer beslissen of nog langere hechtenis is toegestaan.AdvocaatAdvocaat Richard Wagemans van de huisarts zegt ‘geen commentaar’ te hebben op de arrestatie van zijn cliënt.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal