Ikea komt met veggie hotdog

Print
Ikea komt met veggie hotdog

Ikea komt met een vegetarische variant van de welbekende hotdog. Afbeelding: AD

Ikea komt met een alternatief voor de bekende Zweedse balletjes en worstenbroodjes. Vanaf augustus 2018 is bij het Zweedse woonwarenhuis de 'veggie'-hotdog te krijgen.

In 2016 maakte Ikea al bekend dat het de biologische Munsbit notenmix, fruitsnacks en een vegetarische variant van het populaire worstenbroodje op het menu zou zetten. Ikeabegon met de Grönsaksbullar, de vegetarische Zweedse balletjes. "We willen mensen inspireren om een gezonder en duurzamer leven te leiden door in ons aanbod ook dit soort alternatieven te bieden'', meldt David Selier namens Ikea.

In eerste instantie test Ikea de veggie-hotdog in de winkel in Malmö. Vanaf augustus 2018 is het broodje in elke vestiging in Europa verkrijgbaar, dus ook in Heerlen en Eindhoven. In 2019 gaat de vegetarische variant wereldwijd de winkels in. 

"De veggie-hotdog is nog in ontwikkeling'', aldus Selier. "Hij is vegetarisch en op dit moment wordt nog onderzocht of alle toegevoegde ingrediënten zo zijn dat de hotdog veganistisch genoemd kan worden. Het doel is dat het uiteindelijke recept 100 procent veganistisch is.''

Naast de gehaktballetjes vormt de hotdog een populaire snack van Ikea-klanten, net als het ijsje. De lage prijzen helpen daarbij. 

 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen